Ga naar de inhoud

Persoonlijke Groei

In de basis begint alles bij persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei. Wat je als ondernemer, ondernemende mens of persoon in het algemeen doet, leren is de basis van succes in het leven. Waar ligt dan je persoonlijke groei? Hoe kun je persoonlijke ontwikkeling inzetten? Welke manieren van groeien zijn er?

Persoonlijke groei

De basis van persoonlijke groei ligt in je persoonlijke drijfveer. Waarom doe je de dingen die je doet? Doe je die vanuit een keuze of vanuit een overtuiging? Welke keuze is dat? Je eigen waarom.

Wat je drijft en wat je overtuigingen zijn is de basis voor hoe je je gedraagt. Hetgeen vaak gekoppeld is aan hoe mensen je zien. Ben je een doorzetter? Ben je extravert en richt je je op een doel? Of vind je deze zaken juist lastig? Het maakt je persoonlijke hoe.

Uiteindelijk leidt deze weg tot hetgeen je wenst te doen. Je persoonlijke wat.

Vaak wordt het andersom benaderd. Omdat je iets doet (wat) werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. In leiderschap, persoonlijke ontwikkeling is het zaak te weten waar je vandaan komt en staat. Het maakt je een sterkere persoon die andere echt meeneemt.

Groei als persoon

Overigens is het allesbehalve training die zorgt voor de mooiste groei. De beste groei als persoon maak je vaak mee doordat je tegen situaties aan loopt.