Ga naar de inhoud

Business Groei

Hoe groei je effectief als bedrijf? Hoe wordt je vanuit zelfstandigheid een bedrijf? Wat is er voor nodig om door de 1 miljoen euro grens heen te gaan? Wanneer het tijd voor de volgende stap is en je weet niet hoe dan is Manageable daarvoor de oplossing. De basis van groei als onderneming is de ondernemer. De wijze zoals je er zelf in staat bepaald hoe de groei gaat verlopen.

Business Groei

De basis van de business groei is een simpele schil. Wanneer je meer omzet en winst (Profit) wenst te maken dien je te werken aan jezelf als vakmens (Professional). Je vakvaardigheden. Daarbij dien je terug te gaan naar jezelf (Persoonlijk). De reden dat je zaken doet en de manier waarop je doet bepaald uiteindelijk je succes.

Business Planning

Wanneer het gaat om business planning is het zaak te weten waar je staat. Daarbij zijn drie onderdelen belangrijk:

  • Financieel – hoe monitor je de omzet, kosten, cashflow en groei?
  • Operationeel – hoe maak je waar wat je belooft? Waar je ligt je operationele excellence? Waar ligt je continue innovatie?
  • Sales en Marketing – hoe zorg je dat je enerzijds zichtbaar bent en anderzijds dat kunt vertalen naar een daadwerkelijke toegevoegde waarde voor de klant?

Daarbij dienen de drie zaken in balans te zijn. We noemen dit wel het “melkkruk principe”. Wanneer er een pootje korter is dan een ander valt hetgeen op het krukje zit er vanaf.