Ga naar de inhoud

YHIM: Een primair mens

  • door
Primair mens

Waarom? Waarom? Waarom? Het schijnt dat we pas echt gaan werken als we weten waarom we iets doen. In het artikel Intentie versus Vorm schreef ik er al eerder over. Met name over de principes van Simon Sinek. De laatste tijd vraag ik me alleen meer en meer af: waarom?!

YHIM een primair mens

Laat ik eerst beginnen dat het ik de waarom vraag liever vermijd. Het komt als een aanval over hetgeen direct tot een verdediging zal leiden. Als het gaat om het vlot trekken van zaken dus niet handig. Alleen stel ik me wel de vragen waarom mensen doen wat ze doen? Ik kan het vanuit de Insights kleuren wel benaderen, alleen niet altijd begrijpen.

Bijvoorbeeld: als je zelfstandig professional bent geworden wat motiveert je dan? Doe je dit zelf of moeten andere dit doen? Wat betekent tegenslag en als je tegenslag ziet als een probleem, waarom ben je dan ZP-er geworden?

Het waarom achter deze situatie dat houd me bezig. Immers in mijn beleving dient een zelfstandig professional zichzelf te inspireren, motiveren en is niets te veel om te kunnen geven. Zonder geven geen halen. Met andere woorden wat is de basis dan dat iemand zelfstandig professional wordt? Wie kan de waarom uitleggen? Vanuit mijn primaire gedachte dat je toch een echte ‘why’ nodig hebt is het interessant te weten wat drijft! Zeker voor een primair mens.

*YHIM staat voor “Yes, Het Is Maandag” en wordt elke maandagochtend gepubliceerd. Daarmee als doel hebbende dat je elke week een nieuw doel, een nieuwe kans of eigen initiatief kunt ontplooien.