Ga naar de inhoud

Gekleurde perceptie

Vanuit welke perceptie bekijk je zaken? Wat is de kleur die jouw gedrag vertegenwoordigd? Waar bots je altijd mee? Tijd om je eigen gedragsvoorkeur eens te benoemen en er een kleur aan te geven. Tijd ook om meer te doen vanuit je eigen voorkeur. Namelijk de perceptie bewust zijn.

Gekleurde perceptie

Je gekleurde perceptie noem ik dat. Vanuit welke voorkeur je kijkt bepaalt een groot deel van je perceptie. Het voorkeursgedrag kun je duiden door middel van de Jungiaanse Gedragskenmerken. Deze worden door Insights Discovery van een kleur voorzien. Vier kleuren: zacht groen, helder blauw, vurig rood en stralend geel. De basis in het geheel is een verhouding tussen Extravert versus Introvert enerzijds en Denken (taakgericht) en Voelen (mensgericht) anderzijds.

Je gekleurde perceptie is een combinatie van voorkeuren en de verhouding hierin. Het maakt hoe je reageert op een goede dan wel slechte dag. Hieronder een klein plaatje met een overzicht.

Goede-dag-slechte-dag-300x150

 

Zelf herken ik het snel wanneer ik in mijn eigen kleur stap. Ook wanneer deze botst met de andere kleur of wijze. Het voordeel is

Je eigen gekleurde perceptie leren kennen?

Wens je zelf je voorkeurskleur te bezien? Wil je meer weten over de manier van omgaan met tegengestelde van jouw voorkeur? Je begint bij jezelf zoals Jung dat ook stelde: wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt. De ontwikkeling van het ontwaken maakt dat de groei van mensen groter wordt. Uiteindelijk maakt het dat je persoonlijk makkelijker met andere om kunt gaan. Tijd voor de eigen reflectie, je spiegel en meer leren over de blinde vlekken die je mogelijk hebt. Met de diverse workshops en trainingen is zelfs de verdieping naar teams te maken. Tijd dus om je gekleurde perceptie te laten ontwaken.

Meer weten of een workshop leren kennen? Kijk op Insights Discovery workshops of neem contact op 06-19288776.

Het bericht Gekleurde perceptie verscheen eerst op Richard Haeck (/..=X).