Ga naar de inhoud

Gastblij bij het visite lopen

Vanmorgen was er een mooie discussie naar aanleiding van een rapport dat de communicatie rondom visite lopen in ziekenhuizen beter kon. Daaruit blijft dat als er meer oprechte aandacht voor de patiënt is het ziekte proces beter en sneller verloopt. De directeur van het AMC (Academisch Medisch Centrum) Amsterdam gaf daarin aan dat hij inderdaad denkt dat er nog te winnen is en dat er binnen de opleiding (te) weinig aandacht voor is. Met name een gastblij communiceren zou daarin een kans zijn.

Ook in de film Patch Adams, waarin Robin Williams, de student medicijnen is die meer vanuit contact dan vanuit techniek met de patienten omgaat. Een top voorbeeld van hoe gastblij en gastblijheid in te zetten is.

Gastblijheid

Het gastblijheidconcept is erop gericht om vanuit gastdenken meer connectie te maken met klant, bezoeker, patiënt, leverancier of alle andere mensen die je organisatie bezoeken.  Het is een basis houding van oprechte interesse hebben. Kijken naar andere manieren van gastbeleving en vooral verplaatsen in de ander.

Wil je de workshop volgen? Op donderdag 12 juni wordt in samenwerking met HetTrainingsbureau.nl een Ontwikkelspeelplaats gegeven. Schrijf je nu in en maak kans op een gratis toegang.  Meer informatie kun je ook vinden op Daarom is er Gastblijheid…

Hieronder het inspirerende filmpje van Patch Adams.

Als het filmpje niet laad klik dan op: Patch Adams aan het bed.

Het bericht Gastblij bij het visite lopen verscheen eerst op Richard Haeck ( /..=x ).