Ga naar de inhoud

Starten met ondernemen

De stappen van het starten met ondernemen. Waar begin je? Of beter nog waar wens je te eindigen? Heb je een bedrijf voor ogen met of zonder medewerkers? Wat wil je echt bereiken?

Stap 1 – Het waarom van starten met ondernemen

De eerste stap is krijg je waarom, ook wel missie en visie helder voor ogen. Wat voeg je toe aan de samenleving met je diensten? Welke pijnpunten los je echt op? In de eerste stap van de begeleiding wordt die vraag beantwoord.

Ook wordt er naar je persoonlijke intrinsieke motivatie gekeken. Het blijkt namelijk dat 60% van de mensen die starten met ondernemen een ideaal beeld hebben dat ze uiteindelijk niet zullen vinden.

Stap 2 – De klant

Waar ga je het voor doen? Wie is de klant? Vanuit het idee van de empathy map wordt er een beeld gevormd van (potentiële) klanten en klantgroepen. Doelgroepen zijn lastig, mensen of bedrijven met behoefte zijn wel te identificeren.

Stap 3 – Afstemming van je product

De derde stap is de afstemming van je product tussen het waarom en de klant. Een goede waarde propositie komt eruit. Uiteindelijk komt hier een businessplan of business canvas (business model generation).

Stap 4 – Het ondernemersplan

Een ondernemersplan wordt vaak gevraagd. Eigenlijk is het niets anders dan het verwoorden van hetgeen je wilt en dat scherp krijgen. Het ondernemersplan van Manageable bestaat uit drie onderdelen volgens het melkkrukprincipe. Een volledig op simpele stappen opgebouwd plan. Met een grote focus op de mens. Immers jij als persoon maakt het bedrijf.

Starten met ondernemen

Grote ondernemers laten zich helpen bij het ontwikkelen en bouwen van een bedrijf. Tijd dus om te laten helpen.

Voor startende ondernemers bieden we een abonnement van vier sessies waarin we de eerste drie stappen doorlopen en uiteindelijk een afronden de sessie doen om het businessplan te voorzien van verbeteringen.

De kosten hiervan bedragen: 950 euro voor het pakket. Hiervoor krijg je:

  • Uitgewerkte Why, How en What;
  • Uitgewerkte Waarde propostie;
  • Een reflectie op je eigen talenten en valkuilen;
  • Een reflectie op je Ondernemersplan;
  • Hulp en een netwerk waar we zeker je investering door teruggeven, zo niet meer;

Kortom: investeer je in jezelf om te komen tot meer en een beter geheel?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *